Sifa Clinic

Acupunctuur

Acupunctuur is een traditionele Chinese geneeswijze die al zo’n 3500 jaar bestaat. Een uitgangspunt van acupunctuur is dat iedereen die leeft, “levensenergie” bezit. Levensenergie ook wel “Qi” genoemd, stroomt in het lichaam door meridianen, dit zijn energie banen van het lichaam. Elk orgaan heeft ook zijn eigen energiebaan, zo ook hoort bij elk orgaan een “emotie”. Verstoring en/of blokkade in deze energie stroom kunnen resulteren in lichamelijke of psychische klachten. Met acupunctuur wordt de energie in balans gebracht door stimuleren van de speciale punten op het lichaam. Door middel van kleine dunne naalden worden op specifieke plaatsen (acupunctuur punten) stimulans gegeven waardoor in het lichaam verschillende biologische reacties ontstaan die meetbaar zijn. Door de reactie van het lichaam kan de hartslag, bloeddruk, darmbeweging en zelfs de hormoonafgifte aan het bloed beïnvloed worden. Uit verschillende wetenschappelijk onderzoeken blijkt dat acupunctuur het lichaam aanzet tot het maken van lichaamseigen pijnstillers en onstekingsremmers. De positieve werking op ons zenuwstelsel en de aanmaak van lichaamseigen stoffen maken acupunctuur vaak succesvol.

Behandeling klachten
Sifa Clinic bloedanalyse en checkup

Bloedanalyse & Checkup

Met de bloedanalyse en checkup van Sifa Clinic wordt er bloed afgenomen en worden de waardes uitgebreid onderzocht. Binnen 10 werkdagen heb je de volledige uitslag en ontvang je een bijpassend advies over bijvoorbeeld voeding en allergische reacties.

Afspraak maken

Hijamah

Hijamah is een geneesmethode waarbij wordt gewerkt met een cup welke geplaatst wordt op bepaalde punten van je lichaam. Door op deze punten een klein aantal sneetjes aan te brengen, wordt er middels een pompje de lucht uit de cup gezogen waardoor er een negatieve druk ontstaat. Door deze negatieve druk, komt het overbelaste (onreine) bloed eruit. Deze geneesmethode wordt al duizenden jaren succesvol door de Chinezen en Arabieren gebruikt.

Afspraak maken

Lymfedrainage

Lymfedrainage is een zeer doelgerichte massage die door middel van warmte en druk als doel heeft een verbeterde lymfeafvoer tot stand te brengen. Hierdoor kan vocht en vet afgevoerd worden en kunt u tientallen centimeters afvallen. De huid word aanzienlijk gladder en strakker.

Afspraak maken
Sifa Clinic Cupping Behandeling

Cupping

Op bepaalde punten op uw lichaam worden cuppings aangebracht. Op die plekken ontstaat een vacuüm waardoor de doorbloeding sterk wordt gestimuleerd. Deze methode is een goede manier om energieblokkades op te heffen. De behandeling is zeer geschikt voor rug-, schouder- en nekklachten, longproblemen en verkoudheid.

Afspraak maken

Kruidentherapie

Kruidentherapie kan een aanvulling zijn op de acupunctuurbehandeling. Het kan ook als zelfstandige behandeling worden ingezet. Op basis van een analyse wordt jouw persoonlijke diagnose gesteld. Aan de hand hiervan worden de kruiden voor u samengesteld.

Afspraak maken

Cymedics Yoateq

De Yoateq behandeling is een alternatieve behandeling voor acupunctuur. Het is een ideale behandeling voor o.a. kinderen, bij angst voor naalden en bij pijnbestrijding.

Afspraak maken

Fysiotherapie

Heeft u pijn? Acuut of reeds langere tijd? Wilt u dat uw pijnklachten eens goed worden onderzocht en worden opgelost? De fysiotherapie behandelingen worden uitgevoerd door Fysiotherapie Overbeek

Afspraak maken